Tiesitkö että...

Yli miljoona suomalaista nukkuu huonosti. Yhä useampi kärsii päänsärystä, huimauksesta, tinnituksesta, unihäiriöistä, lihaskivuista ja muista oireista, joille ei löydy lääketieteellistä selitystä.

Lue lisää

Blogiarkisto

Powered by mod LCA


Lääkäri oli melko varma, että koneen täytyi olla viallinen ja se oli parasta viedä takaisin  liikkeeseen. Tällainen oli uusi kokemus niin potilaalle kuin lääkärillekin.Voisiko langattomilla yhteyksillä olla terveydellisiä vaikutuksia? Voiko ihminen herkistyä sähkömagneettisille kentille? Moni kokee samankaltaisia oireita nykypäivänä. Lääketiede on jälleen uuden ongelman edessä. Mitä voisi tehdä tilanteen kohentamiseksi? Kirsi-Marja päätti luopua Wlan-yhteydestä ja hankki lankaliitännällä toimivan tietokoneen.  Herkistymisensä myötä hän kiinnostui lisäksi  suojaamaan kotiaan liiallisilta sähkömagneettisilta kentiltä.


Uusi tietokone vanhalla tekniikalla


Tietokone ja näyttö - työvälineet - olivat uusittavien listalla ensimmäisinä. Ystävä hankki Kirsi-Marjalle uuden vähemmän säteilevän näytön ja keskusyksikön. Ennen ostopäätöstä  kenttävoimakkuudet mitattiin sekä sähkö- että magneettikenttien ja radiotaajuuksien osalta. Uusi kone sisältää runsaasti myös palonestoaineita, joilla voi olla osuutta reaktioihin. Konetta tuuletettiinkin hyvin ilmastoidussa tilassa kolme viikkoa ennen käyttöönottoa, jotta palonestoainepäästöt haihtuisivat mahdollisimman vähäisiksi.


Tämän jälkeen tuttu sähkömies tutustui koneeseen ja kytki siitä pois Wlan – ja  Bluetooth –toiminnot. Näytön eteen asennettiin säteilyltä suojaava kalvo, joka maadoitettiin. Langaton näppäimistö ja hiiri vaihdettiin langallisiin. Nämä nykyisin ”museotavaroiksi” luokitellut lankayhteydet löytyivät kirpputorilta. Internet-yhteys asennettiin adsl-liittymän kautta suojattua kaapelia pitkin.


Työhuoneen suojaus


Ennen sähkökentiltä suojaavaa remonttia Kirsi-Marjan työhuone oli mittausten mukaan talon sähköisin tila, sillä kaikki olohuoneeseen asennetut sähköjohdot kulkivat suojaamattomina huoneen katon kautta. Katto ja huoneen seinät suojattiin hiilikuituverkolla. Verkko kiinnitettiin  ampuvalla nitojalla katon kipsilevyyn ja seiniin vanhanajan tapettiliisterillä,  jossa oli pieni määrä kaseiiniliimaa  kiinnityksen  varmistamiseksi. Verkko vaimentaa hyvin sähkökenttiä maadoitettuna. Verkon maadoitus tehtiin kattolamppuun ja sähkökentän mittauksessa toimenpiteen havaittiin laskevan kenttävoimakkuuden alle kymmenenteen osaan lähtötasostaan.


Hiilikuituverkko jatkui aukotta katon ja seinän osalta, joten  seinät maadoittuivat samalla toimenpiteellä. Sähkökentät koko huoneessa olivat nyt vähäisiä.


Hiilikuituverkko on väriltään mustaa, mutta onneksi sitä voi maalata. Esteettisyys on meille kaikille tärkeä tekijä ja Kirsi-Marja halusikin maalata verkon valkoiseksi. Tarkoitusta varten hankittiin M1-luokituksen maalia, jolla verkko maalattiin kahteen kertaan mustan värin peittämiseksi. Maali tarttui verkkoon hyvin ja pinnasta tuli tasainen.


Kova muovilattia ja lakattu parketti keräävät staattisella sähköisyydellään pölyä. Ihanteellinen materiaali on öljyvahaparketti. Se on melko kallista, mutta pieni työhuone sai siitä ripauksen ylellisyyttä.


Ikkunaan ripustettiin valoverhoksi SwissShieldin Naturell -kangasta vaimentamaan tukiasemien radiotaajuista säteilyä. Myös verkko seinissä suojaa paitsi sähkökentiltä myös radiotaajuiselta säteilyltä. Antennisäteily vaimeni kymmenenteen osaan lähtötasostaan.


Kirsi Marja koki remontin vaikutuksen miellyttävänä. ”Huone on kuin karamelli ja koen vointini jokseenkin  paremmaksi”, hän kuvailee tilannetta.

« Takaisin