Historia

Historia

Erja Tamminen Ay aloitti vuonna 2002 kotien suojaukset

Faktoja

Yli 20 vuoden aikana satoja toimeksiantoja ja kirjoituksia artikkeleita

Erja Tamminen Ay

Yritykseni perustettiin vuonna 2002 julkaisemani Sähköä ilmassa -tietokirjan mainingeissa. Saimme (arkkitehti Päivi Rekula, sähköinsinööri Matti Juusela ja allekirjoittanut) Rakennustietosäätiöltä rahoitusta kirjan julkaisemiseen, koska se käsitteli terveen sähköympäristön luomista, rakennusmateriaalien sähkömagneettista läpäisevyyttä ja kenttien madaltamista. Yritykseni järjesti Rakennustietosäätiöllä vuonna 2004 Terve talo-seminaarin, jossa puhujina oli laaja joukko eri alojen asiantuntijoita myös ulkomailta. Tiedontuottaminen on ollut minulle sydämen asia. Yritykseni on julkaissut kirjamarkkinoille seitsemän tietokirjaa sähkömagneettisten kenttien terveys- ja ympäristövaikutuksista (Sähköä ilmassa, 1. painos 2002, uudistettu 2. painos 2003, uudistettu kolmas painos 2015, Ihmiskunta ja langaton peli, 2005, Matkapuhelinteknologia – mitkä ovat terveysriskit?, 2007, Langaton teknologia ja terveys, 2011, Lähde sinäkin älyn jäljille, 2018.) Kirjoissani on asiantuntijoina muun muassa lääkäreitä, opettajia ja insinöörejä.

Olen järjestänyt monia langattomien verkkojen terveysvaikutuksia ja valokuitua käsitteleviä

seminaareja, mm. eduskunnassa ja Tieteiden talolla. Valokuidulla 100 vuotta eteenpäin (2012) oli äärimmäisen suosittu seminaari. Luennoitsijoina toimivat eri alojen viranomaiset ja asiantuntijat; juontajana tietokirjailija Petteri Järvinen.

Minua on haastateltu radiossa, televisiossa ja aikakausilehdissä, mutta omakin kynäni on ollut hyvin tuottelias. Debattiartikkeleita eri lehtiin on syntynyt runsaslukuisasti. Sivuillani luettavaksenne joitakin Luontaisterveyslehden artikkeleita. Lasten matkapuhelimenkäyttö on aina ollut lähellä sydäntäni, siksi tämä Helsingin Sanomien sunnuntaidebattikrjoitus 22.11.2009. ”Lapsista ei pidä tehdä kännykkäsäteilyn koekaniineja”. Olen laatinut aiheesta englanninkielisen vieraskirjoituksen: OUR CHILDREN DESERVE SAFER TECHNOLOGY THAN WIRELESS

Kaikissa tietokirjoissani on oma luku tästä tärkeästä aiheesta. Kynälläni olen vähän leikkimielisesti ohjeistanut maan hallitusta ja näpäyttänyt skeptikoita.

Olen toiminut aiemmin tiedottajana ja potilasyhdistyksen puheenjohtajana 16 vuotta. Kaiken kaikkiaan 24 vuotta kestänyt yhteiskunnallinen, vaativa asiantuntijatyöni kiteytyy näissä lehdissä:
S-postia 2020-3
S-postia 2021-2

Nyt haluan tarjota parhaan ammattitaitoni teille hyvät asiakkaani yritykseni tarjoamien tuotteiden ja palveluiden kautta.