Tietoa

Kirjat ja artikkelit sekä esimerkkejä kodin säteilysuojauksista

Voit ladata materiaalit alta ja kysyä lisää neuvoja kodin suojaamiseen. Yli miljoona suomalaista nukkuu huonosti. Yhä useampikärsii päänsärystä, huimauksesta, tinnituksesta, unihäiriöistä ja muista oireista, joille ei löydy lääketieteellistä selitystä.

Mikroaaltosäteily

Voisivatko syynä olla ympäristön langattomat verkot, kännykät tai voimajohdot? Lue alta artikkelit ja lataa veloituksetta nettikirjat ”Lähde sinäkin älyn jäljille”, ”Langaton teknologia ja terveys” sekä ”Sähköä ilmassa”. Terveys on kaiken A & O. Onneksi kotona tai työpaikalla voi madaltaa säteilyn määrää. Kännykkämastojen ja Wlan:n mikroaaltosäteilyltä suojaavat kankaattapetitmaalit ja verkot tulevat avuksi. Materiaalit suojaavat myös 5G-verkkojen taajuuksilta. Releet, suodattimet ja suojattu sähköasennusjärjestelmä vaimentavat sähköverkon häiriöitä.

Kodin suojauksen voi aloittaa sen tärkeimmästä yksiköstä, makuuhuoneesta. Makuuhuoneen seinien ja ikkunoiden suojaus tai baldakiinivuode (= suojakangas kehikon varassa) voivat parantaa unen laatua ja vähentää unihäiriöitä, päänsärkyä, huimausta tai lihaskipuja. Joskus jo verhot ikkunaan suojakankaasta riittävät. Ruotsissa 1000 ihmisen keskuudessa tehdyn kyselytutkimuksen mukaan 77% koki saavansa helpotusta selittämättömiin oireisiinsa oleskellessaan vähänsähköisessä tai säteilyltä suojatussa tilassa.

Säteilymittarit

Kodin sähkömagneettiset kentät on hyvä mitata. Kysy mittauspalveluistamme. Saat luotettavan arvion kohteeseen soveltuvista materiaaleista. Yrityksemme myy myös laadukkaita säteilymittareita kilpailukykyiseen hintaan. Olemme valinneet tuotteemme Saksassa suojamateriaaleista tehdyn tutkimuksen perusteella. Tuotteiden vaimennusominaisuus on siis tieteellisesti tutkittu. (”Korkeataajuisen säteilyn alentaminen rakentamisessa, rakennusaineet ja suojamateriaalit, Dr. Peter Pauli ja Diedrich Moldan”). Tuotteilla on saksalaisen laatumerkintä MIL-STO 285.

Tutustuttavaksi joitakin suojauskohteita kuvamateriaalin kera konkreettisena esimerkkinä kokemuksesta.

Säteilyltä suojautuminen

Sähkömagneettiset kentät ja niiltä suojautuminen. Sähköympäristömme on kokenut suuren mullistuksen aivan viimeisten

vuosikymmenten aikana. Asuinympäristö on muuttunut ja kotien tekninen varustetaso on ennennäkemätön. Elektroniikka on tehnyt läpimurron arkeemme ja tullut jäädäkseen.

ERJA TAMMINEN PÄIVI REKULA MATTI JUUSELA

Sähkössa ilmassa kirja

Tietoa ympäristömme sähkömagneettisen säteilyn terveysvaikutuksista ja suojautumisesta. Teos on laaja, siinä esitellään langattomien verkkojen kuten mobiiliteknologian terveys- ja ympäristövaikutuksia, mutta myös ratkaisuja kuinka voidaan minimoida kenttävoimakkuuksia. Löytyy vielä kirjana.

Lääkäri Michaela Glöckler (toim.)

Lasten ja nuorten terve kasvu digimaailmassa

Suuntaviivoja vanhemmille ja muille kasvattajille. Teoksessa on lapsille suunnattu, kuvitettu osuus. Siinä kivan tarinan kautta kerrotaan uuden teknologian käytön vaikutuksista lapsiin ja löydetään uusia ratkaisuja. Loppuosassa kaksi suomalaislääkäriä kertoo teknologian terveysvaikutuksista. Löytyy kirjana.

Laura Lingren, Salla Wilskman, Nina Soukka

Lähde sinäkin älyn jäljille

Kuvitus Angelina Luzhina.

Tamminen, Hänninen, Kassinen, Kinnunen, Nilsson

Langaton teknologia ja terveys

Kirjassa eri alojen asiantuntijat kertovat langattoman teknologian vaikutuksista lapsiin ja nuoriin. Saatavilla vain pdf-muodossa.

10 Lupausta siirtyä älystä ”vähä-älyyn”
5G:n käyttömahdollisuudet laajentuvat – mutta millä hinnalla?
Mies, ota kännykkä pois taskusta!
Mita äitien tulisi tietaa itkuhälyyttimesäa?
Hallitsevatko älylaitteet aivojasi?
Pienillä valinnoilla voi vaimentaa sähkömagneettista säteilyä
ÄLYPUHELIN TASKUSSA nuorten suolistosyöpien taustalla matkapuhelinsäteily?

Esimerkkejä kotien suojauksista

Jokainen koti on yksilöllinen ja sen läheisyydessä voi tapahtua muutoksia kuten esimerkiksi uusien tukiasemien leisäyksiä. Seuraavat tuotteet ovat usein käytettyjä mikroaaltojen säteilysuojauksessa:

• Suojamaalaukset

• Suojaverhot

• Hiilikuituverkot

• Sähköjohtojen suojaputkitukset

• Suojatapetit

• Baldarkiinit

• Maadoitukset

• Suojaverkot

Sähköherkkyys, sähköallergia, sähköyliherkkyys?

Yhä useammat suomalaiset kärsivät unihäiriöistä. Uni voi olla kevyttä eikä saavuta ihmisen hyvinvoinnille tärkeätä REM-unen vaihetta. Riittämätön yöuni altistaa stressille, sairauksille ja heikentää elämänlaatua. Nukahtamislääkkeiden kulutus onkin kasvanut viime vuosina.

Sähkömagneettiset kentät voivat aiheuttaa herkillä henkilöillä myös päänsärkyä, huimausta, voimattomuutta, keskittymiskyvyn vaikeutta, sydämen rytmihäiriöitä, hengenahdistusta, nivel- ja lihaskipuja.

Unen laatuun vaikuttavat monet yksilölliset tekijät. Myös asuinympäristömme voi vaikuttaa. Onko naapurillasi langaton nettiyhteys tai asutko matkapuhelinantennien lähellä?

Monet tieteelliset tutkimukset osoittavat, että matkapuhelinsäteilyllä on biologisia vaikutuksia ja ympäristössämme lisääntyneet sähkömagneettiset kentät voivat häiritä unta. Säteily voi heikentää käpyrauhasen erittämää melatoniinitasoa. Bambergin kaupungissa Saksassa tehdyn tutkimuksen mukaan asunnon lähellä toimiva tukiasema heikensi unen laatua sitä enemmän mitä voimakkaampia kenttävoimakkuudet olivat:

Bambergin tutkimuksessa havaittiin:

Kun säteilyä oli

<10 µW/m2 – vain 8 % kärsi unihäiriöistä

10-100 µW/m2 – 32 % kärsi unihäiriöistä

100-1000 µW/m2 – 58 % kärsi unihäiriöistä

>1000 µW/m2 – 86 % kärsi unihäiriöistä

Kodeissa suorittamamme mittaustulokset osoittavat, että tavanomaiset kenttävoimakkuudet tukiasemien lähellä ovat paljon yli 1000 µW/m2. Suositeltava taso onkin alle 10µW/m2, joka saavutetaan kodin seinä- ja ikkunapintojen suojauksella. Lastenhuoneen ja makuuhuoneen suojaukseen kannattaa panostaa.

Tieteellisesti tutkitut suojamateriaalit;

verhot, baldakiinivuode, verkot, tapetit, ja maalit tulevat avuksesi. Kankaat ja seinämateriaalit vaimentavat esim. tukiasemien säteilyä yli 99,00 % lähtötasostaan.

Haluatko varmistua kotisi turvallisuudesta, tilaa mittauspalvelu, josta saat samalla konsultoinnin mahdollisten suojatoimenpiteiden suhteen ->