Erja Tamminen avoin yhtiö

puh. 09 291 8696

tekstiviestit: 044 238 8519

erja.tamminen (at) sahkoailmassa.fi

tai erja.tamminen (at) protonmail.com


Erja Tammisen blogikirjoituksia


Asuinparatiisina sähkösuojattu koti
Saksassa syntyi jo 60-luvulla koulukunta nimeltä Rakennusbiologia, jonka perustajan Dr. Anton Schneiderin oppien kulmakivi on sähkömagneettisten kenttien minimoiminen rakentamisessa.
Luonnon sähkömagnetismi ja uusi teknologia
Ihminen on sen sijaan luonut ympärilleen keinotekoisen sähkömagneettisen ympäristön, joka haavoittaa luonnon heikkojen kenttien informaation varassa toimivia lajeja; lintuja ja mehiläisiä.
Kännykkätiede – pelissä rahat ja henki
”Altistaako runsas matkapuhelimenkäyttö kasvainriskille” on kysymys, joka edelleen odottaa lopullista vastausta.
Matkapuhelinteollisuuden rooli tutkimushankkeissa
Sveitsiläistutkijat Martin Röösli ja Mattias Egger Baselin yliopistostasaivat selville, että teollisuuden vaikutuksesta julkaistaan suuri määrä tutkimustuloksia, mutta vähiten sellaisia, joihin sisältyy tilastollisesti merkitsevä riski verrattuna säätiöiden tai julkisten laitosten rahoittamiin tutkimuksiin.
Sähköinen kehomme – sähköherkkyys
Jo 35 miljoonaa ihmistä Euroopassa kärsii sähköherkkyydestä, joka on todellinen ja kasvava ongelma
”Big news” – Matkapuhelinsäteily aiheuttaa mahdollisesti syöpää
IARC:ssa Suomea edustivat Säteilyturvakeskuksen tutkimusprofessori Dariusz Leszczynski ja Itä-Suomen yliopistosta professori Jukka Juutilainen.
Tutkijat peittelivät matkapuhelimen syöpäriskiä kartoittaneessa tutkimuksessa koottuja tietoja
Interphone-tutkimus osoitti muun muassa suurkuluttajilla, eli 30 minuuttia päivässä kymmenen vuoden ajan tai tunnin päivässä neljän vuoden ajan kännykkää käyttäneillä pahanlaatuisen aivokasvainriskin kasvua.
Koti lasten parhaaksi – panosta sähköympäristöön
Elektroniikka on tehnyt läpimurron arkeemme ja tullut jäädäkseen. Tiedämme kuitenkin vasta vähän uuden teknologian vaikutuksista terveyteen ja hyvinvointiin.
Aiotko hankkia lapsellesi kännykän?
Suomalainen lääkäri, fysiologian emeritusprofessori Osmo Hänninen on ehdottanut, että kännyköiden kylkeen liimattaisiin samanlainen tarra kuin tupakka-askissa: ”Tämä tuote voi vaarantaa terveytesi.”
Kodin suojaus langattomilta lähettimiltä
USA:ssa perustetun tutkijaorganisaation Bioinitiative Working groupin kokoama aineisto osoittaa, että matkapuhelinsäteily ja langattomat verkot (wlan, wimax) voivat vaikuttavaa hyvinvointiimme.
Our children deserve safer technology than wireless
The use of wireless technology is promoted in schools and colleges by the actions of the government and the Ministry of Education. This development is in blatant conflict with the fact that children are more sensitive to radio frequency radiation.
Sähköherkkyys on kasvava ympäristösairaus
Sähköherkälle haasteita aiheuttavat ympäristön yhä lisääntyvät langattomat tietoverkot. Monilla työpaikoilla ja kodeissa hylätään lankapuhelimet ja siirrytään matkapuhelimiin. Altistuminen sähkömagneettisille kentille kasvaa.
Säteilyltä suojautuminen
Arvostettu ihmisoikeusjärjestö Euroopan neuvosto on kehottanut jäsenvaltioita perustamaan sähkömagneettiselta säteilyltä suojattuja alueita.
Ympäristöyliherkkä, haluatko säilyttää työkyvyn?
Elektroniikassa käytetyt bromatut palonestoaineet on luokiteltu karsinogeenisiksi. Ne vaikuttavat tutkimusten mukaan myös hermostoon ja hormonitoimintaan jo alhaisilla pitoisuuksilla.
Koululaisille tabletit – suurin munaus 500 vuoteen?
Elektroniikkajätti Samsungin kotimaassa nuoret ovat alkaneet kärsiä ”digitaalisesta dementiasta”. Oireet koettelevat erityisesti niitä, jotka käyttävät runsaasti älypuhelimia ja pelaavat.
USA:n tuomioistuin punnitsee kännyköiden haitat
Washington DC:n Korkein oikeus ilmoitti 8. elokuuta 2014 jatkavansa prosesseja, joissa 13 aivokasvainpotilasta, tai heidän omaistaan vaativat vähintään 100 miljoonan dollarin korvauksia terveyden menetyksestä laitevalmistajilta, muun muassa Nokialta, Motorolalta ja Samsungilta.
Langatonta teknologiaa ei pitäisi käyttää kouluissa tai esikouluissa lapsiin ja henkilökuntaan kohdistuvien terveysriskien vuoksi
Teknologiavalinnat kouluissa ovat avainasemassa lasten terveysnäkökohtia ajatellen.
Tietoa sähköherkkyydestä
Altistus sähkömagneettisille kentille, elektroniikan palonestoaineille tai hammaspaikkojen amalgaamille näyttäisi olevan sähköherkkyyden taustalla. Mitä sanoo tiede?
Langattoman teknologian vaikutukset lasten terveyteen
Lasten tulisi rajoittaa langattoman teknologian käyttöä terveysvaikutusten vuoksi.