Julkaistu

Langatonta teknologiaa ei pitäisi käyttää kouluissa tai esikouluissa lapsiin ja henkilökuntaan kohdistuvien terveysriskien vuoksi


Langatonta teknologiaa ei pitäisi käyttää kouluissa tai esikouluissa lapsiin ja henkilökuntaan kohdistuvien terveysriskien vuoksi

Lapsissa on Suomen tulevaisuus. Heidän terveytensä ja hyvinvointinsa ovat erityisen painoarvoinen asia. Tiedetään, että lapset ovat herkempiä UV-säteilylle, kemikaaleille ja lääkeaineille. He ovat myös

todistetusti aikuisia herkempiä sähkömagneettisille kentille. Teknologiavalinnat kouluissa ovat avainasemassa lasten terveysnäkökohtia ajatellen.


Suomi on tunnettu maailmalla opetuksen mallimaana. Voimme vahvistaa käsitystä noudattamalla arvovaltaisten asiantuntijoiden liitekirjeessä esittämiä perusteluja koulujen teknologiavalinnoille.

Kiteytetysti: Ei langatonta teknologiaa lasten käyttöön. Koska koululaisten täytyy voida perehtyä tietotekniikkaan, he suurella

todennäköisyydellä saavuttavat parempia oppimistuloksia kaapeliteknologiaa käyttämällä, koska se ei vaaranna heidän hyvinvointiaan nyt, tai tulevaisuudessa.

Langatonta teknologiaa ei pitäisi käyttää kouluissa tai esikouluissa lapsiin ja henkilökuntaan kohdistuvien terveysriskien vuoksi (PDF)

Rainer Nyberg

Emeritusprofessori

Vaasa

Erja Tamminen

tietokirjailija

Järvenpää


Asuinparatiisina sähkösuojattu koti
Saksassa syntyi jo 60-luvulla koulukunta nimeltä Rakennusbiologia, jonka perustajan Dr. Anton Schneiderin oppien kulmakivi on sähkömagneettisten kenttien minimoiminen rakentamisessa.
Luonnon sähkömagnetismi ja uusi teknologia
Ihminen on sen sijaan luonut ympärilleen keinotekoisen sähkömagneettisen ympäristön, joka haavoittaa luonnon heikkojen kenttien informaation varassa toimivia lajeja; lintuja ja mehiläisiä.
Kännykkätiede – pelissä rahat ja henki
“Altistaako runsas matkapuhelimenkäyttö kasvainriskille” on kysymys, joka edelleen odottaa lopullista vastausta.